DISCOVER THE NATURAL BEAUTY OF PIERIA
LOCATION
HOTEL & RESTAURANT

LIVE THE MYTH

Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε έναν τόπο με πλούσια ιστορία και είναι ο τέλειος προορισμός για τις διακοπές που ονειρευτήκατε: στη μυθική Πιερία, στους πρόποδες του Ολύμπου. Ο απόλυτος συνδυασμός βουνού και θάλασσας, extreme sports και γαλήνης, επαφή με την αρχαιότητα, τον πολιτισμό και την φύση, είναι εδώ!

ΟΛΥΜΠΟΣ

OLYMPUS MOUNTAIN

Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας γνωστό παγκοσμίως κυρίως για το μυθολογικό του πλαίσιο, καθώς στην κορυφή του Μύτικας-2918 μ. κατοικούσαν οι Δώδεκα «Ολύμπιοι» Θεοί σύμφωνα με τη θρησκεία των αρχαίων Ελλήνων. Για την προστασία της μοναδικής αυτής κληρονομιάς, ανακηρύχθηκε ήδη από το 1938 ως ο πρώτος Εθνικός Δρυμός της Ελλάδας.

Κάθε χρόνο χιλιάδες φυσιολάτρες επισκέπτονται τον Όλυμπο, για να θαυμάσουν από κοντά τη γοητεία της φύσης του και να χαρούν την περιήγηση στις πλαγιές του και την κατάκτηση των κορυφών του. Οργανωμένα ορεινά καταφύγια με ποικίλες ορειβατικές και αναρριχητικές διαδρομές βρίσκονται στη διάθεση των επισκεπτών που θέλουν να εξερευνήσουν τις ομορφιές του.

ΠΑΛΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ

OLD PANTELEIMON

Παραδοσιακός οικισμός Παλαιού Παντελεήμονα απέχει 6χλμ. Πανέμορφος, αναπαλαιωμένος, παραδοσιακός οικισμός στις πλαγιές του Κάτω Ολύμπου, σε υψόμετρο 700μ., με μοναδική θέα προς τον Θερμαϊκό κόλπο και τις ακτές της Νότιας Πιερίας. Διατηρεί ομοιόμορφη αρχιτεκτονική στα κτίσματά του, γεγονός που γίνεται αντιληπτό με τη πρώτη ματιά και τον διαφοροποιεί από τους άλλους οικισμούς.

Η διαδρομή προς τον οικισμό και στη γύρω περιοχή σας καλεί να χαρείτε από κοντά το πλούσιο δάσος από καστανιές, οξιές και κουμαριές, καθώς και την πλούσια χλωρίδα και πανίδα του Κάτω Ολύμπου.

ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ

PLATAMON CASTLE

Το ξενοδοχείο απέχει 2 χλμ από το ιστορικό κάστρο του Πλαταμώνα. Το Κάστρο του Πλαταμώνα, είναι κάστρο της Φραγκοκρατίας, χτισμένο στη θέση οχυρωμένης πόλης της Μεσοβυζαντινής περιόδου, νοτιανατολικά του Ολύμπου, σε μικρή απόσταση από τη σημερινή κωμόπολη του Πλαταμώνα, σε θέση στρατηγική που ελέγχει τον δρόμο Μακεδονίας – Θεσσαλίας – Νότιας Ελλάδας.

Είναι το καλύτερα διατηρημένο κάστρο της βόρειας-κεντρικής Ελλάδας, με τον επιβλητικό κεντρικό πύργο του, που δεσπόζει πάνω στην Εθνική Οδό.

ΜΕΤΕΩΡΑ

METEORA

Μετέωρα- 137χμλ. Τα Μετέωρα αποτελούν, μετά το Άγιο ΄Ορος, το μεγαλύτερο και με συνεχή παρουσία από την εποχή της εγκατάστασης των πρώτων ασκητών μέχρι σήμερα μοναστικό σύνολο στον ελλαδικό χώρο.

Τα Μετέωρα είναι ένα σύμπλεγμα από τεράστιους σκοτεινόχρωμους βράχους από ψαμμίτη οι οποίοι υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα, κοντά στα πρώτα υψώματα της Πίνδου και των Χασίων. Τα μοναστήρια των Μετεώρων, που είναι χτισμένα στις κορυφές κάποιων από τους βράχους, είναι σήμερα το δεύτερο πλέον σημαντικό μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, ύστερα από το Άγιο Όρος.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΔΙΟΥ

ARCHAEOLOGICAL PARK OF DION

Η ιερή πόλη των Μακεδόνων και ο ιερός χώρος του Δία στην περιοχή του Ολύμπου. Έφτασε σε μεγάλη ακμή κατά τους ελληνιστικούς χρόνους, αλλά και στα ρωμαϊκά χρόνια. Σήμερα, τα πλούσια αρχαιολογικά ευρήματα αποτελούν τοπική αλλά και εθνική κληρονομιά, με παγκόσμια απήχηση.

Το αρχαιολογικό πάρκο εκτείνεται σε μεγάλη έκταση με αιωνόβια πλατάνια και παγκάκια, όπου μπορούν οι επισκέπτες να περάσουν ευχάριστα το χρόνο τους κατά την ξενάγηση.

30

ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ (μ.)

5

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ (χλμ.)

100

ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ (χλμ.)

113

ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ (χλμ.)